perjantai 18. toukokuuta 2012

Ravintola Katsomo: Hollantilainen taidepop

On väliaika. Hollantilainen taidepop-yhtye Nits on soittanut ensimmäisen settinsä ja jatkaa hetken kuluttua. Ravintola Katsomon jono yltää pitkälle aulaan. Pujottelemme yläkerran tiskille, jossa jono on vaaksan verran lyhyempi. Nyt tarvitaan jotain virvoitusjuomaa.

Valitettavasti Katsomon valikoima ei ole aivan musiikin hienostuneisuuden tasalla. Erilaista alkoholia kyllä riittää hyllymetreittäin, mutta limukaapista löytyy vain pepsiä, jaffaa ja 7uppia. Lisäksi on kivennäisvettä ja tuoremehua. Seuralaiseni kysyy, saisiko hän kivennäisveden ja omenamehun sekoitusta, apfelschorlea. Se on suosittua erityisesti Keski-Euroopassa. Tarjoilija ei ole aivan varma, miten tilaus pitäisi laskutusteknisesti ratkaista, kun siihen tarvitaan vain puolikas kivennäisvesipullo.

Menen toiselle kassalle. Mitähän alkoholitonta minun tarjoilijani suosittelisi nautittavaksi hollantilaisen taidepopin kanssa? Aavistamatta, mitä tiskin toisessa päässä samaan aikaan tapahtuu, hän vastaa:

– Hmm... omenamehun ja kivennäisveden sekoitus voisi olla hyvä. Se on sellainen kesäinen.

Tämä suositus on selvästi tähtiin kirjoitettu. Lisäksi se ratkaisee laskutusongelman: otamme kaksi apfelschorlea, eli yhteensä yhden kokonaisen kivennäisvesipullon.

Valitettavasti summeri on soinut jo jonottaessa, joten juoma pitää kipata kurkkuun nopeasti. Nits jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti