perjantai 6. huhtikuuta 2012

Kampin BBQ House: Szechuan Peppered Duck Breast

On pitkäperjantai ja Helsingissä sataa räntää. Kampin BBQ Housen ruokalistalla on ajankohtaisena bonuksena australialainen teema, mutta kengurua ei ole tarjolla. Tilaan siis ankanrintaa shiraz-kastikkeessa. Lisukkeena on bataattiranskalaisia ja marinoituja kasviksia. Mikähän juoma aterian kanssa sopisi?

– Ai viiniä? Tarjoilija, nuorehko asiallinen mies kysyy.

Toivon jotain alkoholitonta. Tarjoilija ehdottaa varmoin ottein Nikolaita, alkoholitonta olutta. En pidä ajatuksesta, joten pyydän virvoitusjuomavaihtoehtoa.

– Virvoitusjuoma... ai niinku limu? Tarjoilija luettelee kokiksen, zeron, fantan, spriten ja soodan. Kun kysyn, mikä niistä sopisi tämän ruoan kanssa parhaiten, hän hieman hämmentyy. "Hmmmm" on tavallista pidempi ja ruokalista pyörii tarjoilijan kädessä.

Pienen mietintätauon jälkeen suositus on kuitenkin selvä: shiraz-kastikkeen kanssa sopii parhaiten kokis. Fantan appelsiiini ei ainakaan sovi, joskin perustelu menee minulta hieman ohi. Seuralaiseni, joka on viinien ystävä, tietää kertoa, että shiraz on punaviiniä ja kokis ei ole sen kanssa aivan tavaton yhdistelmä etelämpänä Euroopassa.

"Zero vai tavallinen" on tarjoilijalle helpompi kysymys. Vastaus on määrätietoinen: tavallinen.


Kokis toimiikin oikein hyvin, mutta hieman jää harmittamaan, ettei tarjolla ollut mitään paikallisia australialaisia limuja. Käyköhän tarjoilijoilla ollenkaan mielessä, kuinka yksipuolinen heidän valikoimansa on? Tuntevatko he siitä huonoa omatuntoa?

Tätä täytyy ennen pitkää kysyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti